CITYMARKETING & COMMUNICATIE

Frits Huffnagel

Mijn naam is Frits Huffnagel, naamgever van de eenmanszaak Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie. Ik ben dus ZZP’er. Officieel de afkorting van Zelfstandige Zonder Personeel, al zeg ik vaak Zelfstandige Zonder Pensioen(opbouw). Ik adviseer, presenteer en bestuur.

Ik ben geboren in 1968. Mijn vader was Hans Philip Huffnagel en mijn moeder Tini Ligtermoet. Zij vernoemden mij naar mijn opa Godfried Eliza Huffnagel (met als roepnaam Frits), de zoon van Philip Huffnagel. Mijn vader werkte zijn hele leven in de ontwikkelingssamenwerking en was directeur landbouw van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, opa was directeur van een pensioenfonds en schrijver onder de naam Frits Huël en diens vader was kolonel bij de Genie. Huffnagel is een oorspronkelijk uit Hessen afkomstig geslacht waarvan twee broers aan het eind van de 18e eeuw zich vestigden in Amsterdam.

Net als Rembrandt van Rijn, Nederlands grootste schilder ooit, ben ik geboren op 15 juli in Leiden.

Daar heb ik ook mijn jeugd doorgebracht en de HAVO en VWO doorlopen op het Dr. W.A. Visser ’t Hooft Lyceum, waarna ook ik naar Amsterdam vertrok voor mijn studie politicologie aan de Vrije Universiteit. Ik ben in 1993 afgestudeerd in de richting Politieke Communicatie en Informatie. Voor mij een logische keuze, omdat Politiek en Communicatie al van jongs af aan mijn interesse hadden.

In 1998 werd ik lid van de gemeenteraad in Amsterdam en in 2004 wethouder van Financiën, Economische Zaken, ICT en Luchthaven. In 2006 werd ik wethouder in Den Haag met als portefeuilles Citymarketing en Binnenstad, Internationaal, ICT en Personeel & Organisatie. In de hoofdstad introduceerde ik de campagne ‘I amsterdam’ en de hofstad mocht ik op de kaart zetten als “Internationale stad van Vrede en Recht“. Geen andere wethouder had ooit op zijn of haar kaartje het woord Citymarketing staan en tot 2017 kon niemand anders zeggen dat hij of zij in twee van de grootste steden van Nederland wethouder was. In 2011 ben ik gaan ondernemen onder de naam Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie.

Naast citymarketingspecialist ben ik ervaren in het voeren van (politieke) campagnes. Ik was lid van het campagneteam van Gerrit Zalm in 2003 en winnend campagneleider van Mark Rutte in 2006. Nationaal kreeg ik enige bekendheid als panellid in het debatprogramma Het Lagerhuis op zaterdagavond bij de VARA en als deelnemer aan het twaalfde seizoen van Wie is de Mol? (AVRO).

Daarnaast volg ik de Amerikaanse politiek, wat mij o.a. ontmoetingen opleverde met de presidenten Barack Obama en Bill Clinton, Newt Gingrich, Mitt Romney,  Rudolph Giuliani en Hillary Clinton. Tijdens optredens combineer ik mijn politieke ervaring en opvattingen graag met humor. Zo ook wanneer ik te gast ben gast in televisieprogramma’s als WNL Goedemorgen Nederland of Pauw. Bij Omroep West presenteer ik op zaterdagavond zelf een talkshow getiteld FRITS! over ondernemerschap, politiek, kunst & cultuur en entertainment.

Als dagvoorzitter en discussieleider vervul ik graag de rol van ‘advocaat van de duivel’ om daarmee discussies vlot trekken, opinies helder te krijgen en meningsverschillen boven tafel te krijgen. Ik ben dus te boeken als spreker, columnist, voorzitter, presentator en discussieleider.

Nog meer weten? Kijk dan hier voor mijn CV, check Mensen in het Nieuws en Ondernemerslijst of bel 06 50 27 43 57

Godfried Philip Huffnagel

Geboren: 15 juli 1968
Geboorteplaats: Leiden
Beroep: Ondernemer

Dagvoorzitter
Citymarketing
Communicatie

2011-heden: Ondernemer
2013-heden: VAN Kansspelen Brancheorganisatie
2010-2011: Raadslid Den Haag
2006-2010: Wethouder Den Haag
2004-2005: Wethouder Amsterdam
1998-2004: Raadslid Amsterdam

Voorzitter
Bevrijdingsfestival Den Haag
Stichting Amsterdam Gay Pride

Bestuurslid
Stichting Telecom- en Internetgebruikers

Presentator
Talkshow FRITS! bij Omroep West